Ga verder naar de inhoud

Axel De Coster, verkoper bij Belisol Oostende en Oostduinkerke

Adviseur – Belisol Oostende

"Ik ben zeker geen wandelende rekenmachine. Daarvoor vind ik het sociale aspect te leuk en te belangrijk.”

Axel De Coster is een verkoper in hart en nieren. Al ruim 20 jaar is hij actief voor de filialen in Oostende en Oostduinkerke. Doorwinterd dus, maar nog steeds met evenveel overgave en trots als in zijn begindagen.

Ervaring

“Belisol was voor mij een prospect toen ik nog als verkoper voor de Gouden Gids werkte. En het was Belisol zelf dat toen aan mijn mouw trok om voor hen te komen werken. Ik had dus ervaring als verkoper, maar niet in ramen & deuren. Maar na twintig jaar is dat uiteraard veranderd (lacht). De ervaring is gegroeid en mijn enthousiasme is nog altijd even groot.”

Hands-on aanpak

“Als zelfstandige verkoper bepaal ik mijn eigen agenda. Ik heb de reflex om mijn leads zeer snel te bellen en een afspraak te maken. Iedere klant is anders en dat maakt de job zo boeiend. Steeds andere mensen, een ander huis, andere noden … Er is maar één constante in mijn job en dat zijn ramen. Ik ben zelf een zeer sociaal persoon en dat is toch wel een vereiste voor een job als deze. In tijden van corona staan toonzaalbezoeken op een laag pitje en zie ik de mensen doorgaans bij hun thuis. Omdat ongeveer 60 procent van mijn klanten tweedeverblijvers aan de kust zijn, heb ik maar zelden een tweede fysiek contact. Ik maak dus een offerte op na de eerste ontmoeting en die wordt digitaal verstuurd en afgehandeld.”

Fierheid

“Een job als verkoper moet je vooral graag doen, anders houd je het niet vol. Maar werken voor een gerenommeerde speler als Belisol maakt het extra aangenaam. De combinatie van mijn eigen ervaring en de sterke naam Belisol werkt. En ik ben ook bijzonder trots op mijn werk. Dat merk ik bijvoorbeeld wanneer ik de Belisol-reclame op de radio hoor. Ook flexibiliteit is belangrijk. Een 9 to 5-job is het zeker niet, maar ook dat maakt het zo boeiend. Klanten worden bovendien steeds veeleisender en het opstellen van offertes gaat vandaag sneller dan pakweg vijftien jaar geleden. Maar ik ben zeker geen wandelende rekenmachine. Daarvoor vind ik het sociale aspect te leuk en te belangrijk.”

Lijkt werken bij Belisol u wel iets?

Adviseur

Showroom Roeselare

Verkoper

Showroom Antwerpen

Voor Belisol Antwerpen zijn we op zoek naar een verkoper om samen met ons te groeien.

Verkoper

Showroom Gent
Voor Belisol Gent zijn we op zoek naar een zelfstandige, ambitieuze verkoper die wil scoren en samen met ons wil groeien. Bent u onze…