Ga verder naar de inhoud

Profvoetballer start tweede carrière in nieuwe showroom Belisol

Adviseur – Belisol Sint-Truiden

Belisol Sint-Truiden zal floreren in het straatbeeld dankzij de verhuis van zijn showroom. Gloednieuw en bemand door een ambitieus team. “Als ex-profvoetballer kan ik hier mijn competitiedrang laten botvieren tijdens de verkoop en de klanten zo goed mogelijk helpen in een huiselijke omgeving”, zegt commercieel adviseur Ben Santermans.

Belisol Sint-Truiden laat zijn showroom aan de Spookvliegerlaan achter zich. De kans bood zich aan om zich dichter bij het beoogde cliënteel te vestigen en die greep Belisol met beide handen. “De showroom bevindt zich op de Industrielaan, de hoofdbaan tussen Hasselt en Sint-Truiden. Hier passeren veel potentiële klanten waardoor onze visibiliteit fors zal stijgen. Een toplocatie dus”, vertelt Ben.

Warme ontvangst

Voor Belisol er zijn nieuwe showroom huisvestte, stelde Keukens Ixina zijn materiaal tentoon in het pand. Al het nodige voor een showroom was dus voorzien, Belisol moest het enkel nog naar zijn eigen hand zetten. “Onze vorige toonzaal was een groot en kil industriegebouw. Daarom creëren we nu een warme, huiselijke sfeer met als één van de hoofdelementen de houten vloer”, legt Ben uit. “Zo oogt het voor de klanten gezelliger en voelt iedereen zich meteen thuis.”

Sprong in het onbekende

Ben speelde acht jaar als profvoetballer bij verschillende Belgische clubs. Vorig jaar vond hij het tijd om het voetbal op te geven en zich te richten op de toekomst. Toevallig kwam hij bij Belisol terecht. “Na acht jaar voetballen wist ik niet meteen wat ik wilde doen. Ik solliciteerde voor administratief medewerker bij de administratieve hoofdzetel van Belisol. Na enkele gesprekken zagen ze meer een verkoper in mij. Toevallig zochten ze net bij Belisol Sint-Truiden een commercieel adviseur waarna het heel snel ging. 30 juni verliep mijn voetbalcontract en op 1 juli begon ik bij Belisol.”

Alles viel in zijn plooi, maar Ben startte wel zonder enige achtergrondkennis of ervaring. Belisol heeft hem daarom op drie maanden tijd ondergedompeld in de wereld van het bedrijf en de verkoop. “De sterkte van Belisol is dat ze meteen de juiste mensen aanduidden om mij snel te integreren in het bedrijf, zodat ik in sneltempo een volwaardig adviseur kon worden. Mocht de ondersteuning niet zo fantastisch geweest zijn, dan had het veel langer geduurd voordat ik mijn functie kon volbrengen.”

Sales is topsport

Ben werkt nu een jaar voor Belisol en ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. “Ik heb veel bijgeleerd, de job is veelzijdig en ik heb veel sociaal contact. Het is een positief nieuw hoofdstuk in mijn carrière en er is een groot verband tussen topsport en sales”, vindt hij. “De competitiedrang is voortdurend aanwezig. Willen winnen, willen verkopen. Iets verkopen voelt hetzelfde als een doelpunt scoren.” Niet toevallig zie je dan ook veel topsporters hun tweede carrière uitbouwen in de verkoopsector.

Belisol Sint-Truiden is tevreden in het nieuwe pand. Aan Industrielaan 3160 zal de showroom meer in het oog springen en de nieuwe toonzaal mag gezien worden. “Het is de ambitie om te groeien zodat we ons bereik vergroten en op termijn ons team kunnen uitbreiden zoals het Belisol Sint-Truiden van vroeger”, besluit Ben.

Lijkt werken bij Belisol u wel iets?

Adviseur

Showroom Roeselare

Verkoper

Showroom Gent
Voor Belisol Gent zijn we op zoek naar een zelfstandige, ambitieuze verkoper die wil scoren en samen met ons wil groeien. Bent u onze…

IT integration medewerker

Showroom Hoofdzetel

Als IT integration medewerker verdiep je je in de werking en bedrijfsprocessen van onze franchisekantoren. Je stuurt mee de externe ontwikkelingsteams aan voor het opvolgen van onze bedrijfssoftware (CRM en ERP), die op maat ontwikkeld wordt. Ook implementeer je deze software bij de franchisekantoren.