Ga verder naar de inhoud

Nieuwe commerciële krachten aan boord bij Belisol

Adviseur

Dat de kracht van goed advies ligt in jarenlange ervaring, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar onderschat de energie en drive niet van de nieuwkomers. We zaten samen met enkele startende Belisol-adviseurs om te weten te komen hoe ze bij Belisol terecht kwamen en wat hun achterliggende drijfveer is.

Nico Algoet (Belisol Aalst), een verhaal van plaatser tot adviseur

Dat Belisol een bedrijf is dat kansen biedt, daar is Nico het levende bewijs van. Jaren geleden begon hij zijn carrière bij Belisol Asse namelijk als plaatser. Maar een hernia strooide roet in het eten, waardoor hij deze job niet langer kon uitoefenen. Gelukkige hoefde deze tegenslag in zijn gezondheid geen einde te betekenen voor zijn Belisol-carrière, want Nico kreeg de kans om aan de slag te gaan als technisch opmeter en nadien zelfs werfleider. Die rol vervulde hij met glans én met enorm veel toewijding. De kennis die hij met de jaren had opgedaan als plaatser van ramen en deuren kon hij nu op een constructieve manier gaan aanwenden bij de sturing van een team en de organisatie van een werf. Maar het verhaal is nog niet ten einde. Klaar voor een nieuwe uitdaging, stelde Nico enkele jaren later voor om adviseur te worden in de showroom van Belisol Aalst. Met succes! Ondertussen is hij vier maanden aan de slag in zijn nieuwe rol. Hij doet zijn nieuwe job met enorm veel plezier en is dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat hij krijgt.

Stefaan Germonpré (Belisol Asse) kon rekenen op de steun van zijn sympathieke collega’s

Na jaren ervaring als verzekeringsmakelaar, vond Stefaan het tijd voor iets anders. Door een opportuniteit kwam hij bij Belisol terecht, waar het aanstekelijke enthousiasme van oprichter Eugène Alen hem overtuigde om de sprong te wagen. En daar heeft hij nog geen seconde spijt van gehad. Al liep het niet altijd van een leien dakje. “Zelfs een ervaren verkoper kan wel eens een dipje hebben en een oppepper gebruiken”. En die oppepper kreeg hij van zijn nieuwe collega’s van het team van Belisol Asse/Aalst/Sint-Pieters-Leeuw, en meer in het bijzonder van collega Luc Seys. “Je zou kunnen denken dat we concurrenten van elkaar zijn omdat we actief zijn in dezelfde regio, maar dat heb ik nooit zo ervaren. Luc is een absolute topverkoper, dus als die voor je klaarstaat om je mentale steun te bieden als je die nodig hebt, dan doet dat enorm deugd. Het teamgevoel bij Belisol is enorm groot!”.

Grégoire Snyers (Belisol Ukkel) kwam recht van de schoolbanken bij Belisol terecht

Ook voor echte kennisjunkies is Belisol the place te be, dat vertelt Grégoire ons. Hij studeerde af in International Business en werkt ondertussen 2 jaar als adviseur bij Belisol Ukkel. Met zijn diploma, zijn perfecte drietaligheid en zijn ervaring als jobstudent in de renovatiewerken, heeft hij al heel wat op zak om uit te blinken als adviseur. Zelf is hij ervan overtuigd dat er 2 zaken onontbeerlijk zijn voor een goede verkoper: empathie én technische kennis. “Empathie, dat heb je of dat heb je niet. Zelf denk ik dat ik een goed empatisch vermogen heb dat mij in de mogelijkheid stelt om de klant goed aan te voelen en het vertrouwen van de klant te krijgen.” Die empatische kant wil hij nu gaan versterken met technische kennis. “Technische kennis van het product is volgens mij essentieel om een goede verkoper te kunnen zijn. Bovendien heb ik het nodig om gevoed te blijven. Ik heb een enorme kennishonger en Belisol slaagt erin die honger te stillen.”

Geert Menten (Belisol Hasselt) ging voor een drastische carrièreswitch

Als er iemand weet wat het betekent om een carrièreswitch te maken, dan is het Geert wel. 20 jaar lang werkte hij met plezier in een drukkerij. “Ik heb er een geweldige tijd beleefd met fantastische mensen, maar toen door omstandigheden de sfeer niet meer dezelfde was, leek het mij tijd voor een carrièreswitch”. Zo gezegd, zo gedaan. Toen Geert te rade ging bij kennissen en familie, was het advies unaniem: een sales-functie. Geert kwam in contact met een oud-collega die ondertussen ook aan de slag was bij Belisol en waagde de sprong: sinds januari 2022 is Geert actief als Belisol-adviseur. “Dat was best een spannende beslissing, want ik had geen enkele ervaring in de verkoop noch een technische achtergrond. De enige kennis die ik op dat moment had was die van het merk Belisol en diens positie aan de top.” Met zijn ontwapenend enthousiasme, de juiste begeleiding en technische opleiding heeft Geert alvast een vliegende start genomen en kan hij zeker zijn van een mooie toekomst bij Belisol.

Met ervaring in de sector, met ervaring in de verkoop of zonder enige ervaring, deze adviseurs grepen hun kans om bij Belisol aan de slag te gaan en deden dat erg vastberaden. Die toewijding maakt van hen een volwaardig lid van de Belisol familie. Veel succes nog gewenst!

Lijkt werken bij Belisol u wel iets?

IT integration medewerker

Showroom Hoofdzetel

Als IT integration medewerker verdiep je je in de werking en bedrijfsprocessen van onze franchisekantoren. Je stuurt mee de externe ontwikkelingsteams aan voor het opvolgen van onze bedrijfssoftware (CRM en ERP), die op maat ontwikkeld wordt. Ook implementeer je deze software bij de franchisekantoren.

Process Engineer

Showroom Hoofdzetel

De afdeling Aankoop en Techniek binnen group a bestaat uit een team van 14 mensen. Wij vormen de schakel tussen onze netwerken en onze leveranciers waarbij we de kantoren van Belisol ondersteunen in alles wat met calculatie en productie te maken heeft.

Plaatsers ramen en deuren

Showroom Hasselt

We zijn het grootste netwerk van lokale vakmensen in België. Belisol blijft fors investeren in haar merk en de verdere uitbouw van het bedrijf. Ter versterking van ons team in Hasselt zijn wij op zoek naar een team gemotiveerde plaatsers van ramen en deuren.